Estetska Medicina


Dermaroleri – Kolagen indukciona terapija

  • Podmadjivanje na ćelijskom nivou
  • Faktorima rasta

Tretman dermarolerom omogućuje tretiranje estetske nedostatke kože na licu i telu – bore, opuštenu kožu, ožiljke, hiperpigmentaciju, strije. DTS roler sadrži 540 specijalnih, sterilnih mikroiglica na valjku.

Dužina iglica određuje dubinu prodiranja u kožu i rezultat tretmana. Kraće iglice (0.25 mm) samo zadebljavaju kožu, dok duže (medicinski roleri od 1 mm – 2 mm) utiču na produkciju kolagena, Roleri na površini kože naprave mikroperforacije, na taj način stimulišu intenzivne regenerativne procese i omogućavaju prodor aktivnih supstanci kao što su rasta ćelija – GF – growth factor.

Zahvaljujući tome, produkcija kolagena i elastina u koži povećava se za čak 10 puta! Već nakon jednog tretmana koža je zategnutija, deblja i čvršća , ožiljci plići, bore i strije manje vidljive. Blago crvenilo kože nestaje već za par sati. Rezultat je odmah vidljiva.

Kombinacijom rolera i mezoterapije još više se pospešuju i ubrzavaju efekti podmlađivanja, hidratacije, zatezanja, zadeljavanja i regeneracija kože. Vrstu rolera i broj tretmana određuje lekar.

Dijamantska mikrodermoabrazija

Dijamantska mikrodermoabrazija je mehaničko odstranjivanje gornjeg sloja kože (str. corneum) tj. jedan vid pilinga kože uz pomoć Ecleris aparata sa različitim dijamantskim granulacijama. Procedura traje 20 – 30 minuta. Potrebno je 4-10 tretmana u kontinuitetu od I – 2 nedelje u zavisnosti od indikacija, a kasnije na 2 – 3 meseca poželjno je uraditi tretman održavanja.

Dejstvo

– regeneracija kože
– stimulacija produkcije kolagena u koži

Prednosti aparata

– mogućnost brzog, kontinualnog korišćenja aparata
– efikasna, ujednačena dermoabrazija. vidljiva je dubina Ijuštenja.
– bezbolna i bezbedna (sterilna) procedura.

Indikacije

– sitne i duboke bore
– siva koža lica (kod pušača)
– koža sa flekicama
– akne; masna koža, koža sa proširenim porama
– kao priprema pre mezoterapije
– strije

Posle tretmana:

– umirujuća maska/krema za hidrataciju kože (hipoalergijska krema, termalna voda) nakon tretmana lice se može šminkati
– izbegavati sunčanje narednih 48h (u letnjim danima obavezno nanošenje zaštitne kreme za sunčanje sa minimum faktorom 30)

Neželjeni efekti:

– blago crvenilo – obično se povuče u periodu do 30 minuta
– koža postaje suvlja
– hipo i hiperpigmentacija (reverzibilna pojava) – strije

Kontraindikacije:

– trudnoća – svež botoks
– šećerna bolest
– tetovaža
– aktivni herpes.
– ekcem kože
– neispitane promene na koži lica

Mezoterapija pomoću aparata – Elektroporacija

Ecleris EP aparat najnovije generacije služi za estetske – medicinske procedure. Ova vrhunska terapija omogućava unos makromolekula u dublji sloj kože lica i tako se vrši podmladivanje na ćelijskom nivou. Naša koža, kao barijera, sprečava ulazak spoljnih agenasa tj. sprečava unos aktivnih sastojaka seruma, krema u dublje slojeve.
Pomoću elektroporacije – naizmeničnom strujom, raspoređuju se ćelije i nastanu nove pore i kanalići medu ćelijama. Kao rezultat toga, povećava se propusnost kože koja omogućava ulazak (unos) aktivnih sastojaka (mezoterapijskih koktela – hijaluronska kiselina, vitamini, minerali, antioksidanti) u mezodcrm koji je dublji sloj kože.

Prednosti:

– efikasan unos lipofilnih i hidrofilnih materijala na ćelijskom nivou
– neinvazivna, bezbolna procedura bez termičkih i jonizujućih zraka nema promené ph vrednosti kože
– rezultat je vidljiv već nakon prvog tretmana i dugotrajan je može se primeniti kod pacijenata sa protezom i implantatom

Indikacije:

– zatezanje kože lica
– podmladivanje, dohrana kože, stimulacija proizvodnje kolagena i clastina i stimulacija metabolizma
– ublažavanje bora
– kod hiperpigmentacije
– kod akni, proširenih pora i masne kože • za revitalizaciju i hidrataciju kože lica

Kontraindikacije:

– Pace maker – Epilepsija
– Trudnoća
– Botox
– Herpes, neispitane promené na koži lica
– Dijabetes
Za postizanje najefikasnijeg rezultata preporučujemo kombinaciju klasične mezoterapije sa iglicom (napaž) sa aparatom za elektroporaciju – Ecleris EP

Mezoterapija

Mezoterapija je procedura koja predstavlja unošenje određenih substanci direktno u dublje slojeve kože. Mezoterapija lica je terapija ponoću malih iglica uz korišćenje mezoterapijskih koktela i hijalurona. Efekat je vidljiv nakon prvog tretmana.

Tretmanom se postiže:

-Prevencija pojavih prvih bora
-Redukcija bora
-Intenzivna regeneracija dermisa
-Visoka hidratacija kože
-Anti-oksidativni protektivni efekti
-Održavanje biološkog kožnog balansa
-Intenzivna ishrana kože
-Sjaj kože
Za najbolje rezultate potrebne su tri terapije u kontinuitetu.1

FTC – Mezoniti

Doprinos rejuvenaciji kože kroz proces zarastanja i konturiranja lica, vrata i tela
Terapija 3D mezonitima, tj. aplikacija finih biorazgradivih niti je impresivna i prestižna neinvazivna medicinska procedura kojom se savršeno postiže efekat podmadjivanja kože i limfnog tkiva. Proceruda se izvodi uz pomoć fine gipke igle kroz koju je provučena nit od biorazgradivog materijala deblinje 0.07mm. Uvodjenjem igle kroz kožu ubacuje se nit koja na mestu impantacije ostaje šest do devet meseci te na taj način aktivira regenerativne procese i mehaničku stimulaciju zarastanja i kontrakcije tkiva.

Mezonitima se postiže neoperativni lifting lica – uspešno se koriguje problem nazolabijalnih bora, spuštenih obrva, kesica i bora oko očiju, usana, podvaljaka, dubokih bora čela, vrata i dekoltea

Ovo je veoma bezbedna procedura i komplikacije su vrlo retke. Minorne posledice su prolazni edem i eventualni hematom na mestu uboda. Pacijent može da oseća blago zatezanje na mestu aplikacije niti, ali taj osećaj jenjava nakon nekoliko dana.

Fileri – punjači bora

Hijaluronom se koriguju bore na čelu između obrva,oko usana ,na bradi ,jagodica, koža vrata,dekolte.
Hijaluronski filer, posle primene lokalne anestezije, ubrizgava se direktno u kožu pri čemu se koriste ultrafine iglice. Tretman je komforan, bezbedan i bezbolan, traje od 10 do 30 minuta, a rezultat je odmah vidljiva zategnutost i jedrina kože. Nakon tretmana mogu se pojaviti crvenilo i blag otok koji prolazi za manje od 7 dana.